Hauptindex
Index Inhaltsverzeichnis Preisinformation
 
 
ÜBER ALLEN PALMEN IST RUH
 
En tekstbog om den tyske kolonitid
 
INDLEDNING


Denne bog indeholder tekster, der på forskellig måde og i forskellige genrer omhandler det tyske koloniale engagement i Afrika i perioden 1884-1919. Teksterne stammer for en stor dels vedkommende fra selve kolonitiden, men der er også eksempler fra den såkaldte ›postkoloniale‹ litteratur efter 1919. Der er tale om såvel autentiske erindringstekster som skønlitterære tekster. Desuden indgår der også sagprosa.
Den tyske kolonitid har siden Anden Verdenskrig været en næsten hvid plet på vores – og såmænd også tyskernes eget – historiske landkort. Men i de senere år har interessen for den tyske kolonialhistorie været stigende, ikke mindst inspireret af den engelsksprogede verdens interesse for „post colonial studies“.
Koloniallitteraturen er egnet til brug for tyskundervisningen, fordi der er tale om interessante, eksotiske og spændende tekster, og ikke mindst om temaer, som berører os stærkt også i dag: mødet mellem forskellige kulturer og hvad det afstedkommer af reaktioner på begge sider. Teksterne lægger i kraft af deres ofte ret provokerende formuleringer og temaer op til samtale. Også billederne kan i vid udstrækning fungere som samtalemateriale på lige fod med teksterne.
Bogen indeholder indførende kapitler (på dansk) til koloniperioden, til dens litteratur og til de enkelte tekster.
Bogen er rettet mod tyskundervisningens A- og (øverste) B-niveau.