Hauptindex Index Bestilling
 

 

FORORD

 

"Im Juli" er en kvik ung kærlighedskomedie, en road-movie med mange underfundige og komiske indslag.

"Im Juli" er historien om den generte og fornuftige lærer og den mere hippie-agtige smykkesælger Juli.
Juli er meget forelsket i Daniel, der desværre ikke har øje for hende, men en dag sælger hun ham en ring og en historie om den, opfundet til lejligheden og tænkt som et led i hendes "erobringsplan": Ringens ejer vil med dennes hjælp angiveligt kunne finde den store kærlighed.
Men tingene udvikler sig ikke helt som Juli havde planlagt, for Daniel mener at have fundet sin livs kærlighed i en anden ung smuk kvinde, Melek.
Herefter sker der et væld af ganske uforudsigelige hændelser på en rejse fra Hamburg til Istanbul, og Daniel må erfare, at han skal krydse floder og flytte bjerge, gennemgå pinsler og modstå fristelser, førend han står foran den "sande kærlighed".

Filmen er lavet med en lethed og en stil, der appellerer til nutidens gymnasie- og HF-unge. Hovedrollerne spilles med stor charme og meget overbevisende af nogle af de største talenter i ny tysk film (Moritz Bleibtreu, kendt fra bl.a. "Lola rennt" og Christiane Paul, kendt fra bl.a. "Das Leben ist eine Baustelle").
Filmens "unge appeal" motiverer eleverne til at tale om filmen, og den lægger op til diskussioner om de store spørgsmål i livet: Skæbne og fremtid, at finde kærligheden, at rejse, at afprøve grænser og blive voksen. Det anbefales at anvende materialet som appetitvækker til tyskundervisningen.

Filmen, der kan erhverves direkte fra Tyskforlaget, er til undervisningsbrug forsynet med tyske undertekster.

"Im Juli" er tæt glosseret og kan læses på fortsætterniveau (obl. niveau 1. g, fællesfag 1. hf og tilsvarende niveauer i handelsskolen og voksenundervisningen) og på begyndertysk (3-4 semester).

Susanne Vestergaard - Merete Vonsbæk